Προς τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του SCAE

Προς τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του SCAE,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την ενοποίηση των δύο οργανισμών SCAA & SCAE σε έναν ενιαίο με το όνομα SCA: Specialty Coffee Association, έχουν προκύψει ορισμένες αλλαγές στα θέματα τις εκπαίδευσης.

Ο SCAE σας ευχαριστεί θερμά για την αφοσίωση και το έργο σας, χάρη στην οποία ο κλάδος της εκπαίδευσης έχει γνωρίσει ραγδαία εξέλιξη κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Εξαιτίας της σκληρής δουλειάς σας, η διάδοση της αριστείας του καφέ έχει ισχυροποιηθεί μέσω της κατάρτισης και της συνεχούς ενημέρωση. Η συνεργασία με τους συναδέλφους στις ΗΠΑ μέσω του νεοσύστατου SCA και η ολοένα αυξανόμενη κοινότητα των AST ανά τον κόσμο – οι οποίοι θα συνεχίσουν να ονομάζονται AST, Authorized SCA Trainers – θα θα πριμοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της εκπαίδευσης παγκοσμίως, γνωρίζοντας τον καφέ speciality σε έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων.

Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες σχετικές με τις αλλαγές οι οποίες θα συντελεστούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Coffee Diploma System
Το CDS πρόκειται να συνεχίσει με τη σημερινή μορφή του για τους επόμενους έξι μήνες. Οι εξετάσεις έχουν αναθεωρηθεί και σε ορισμένες ενότητες (modules) υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμες γραπτές εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εκπαιδευόμενος που αποτυγχάνει σε μία γραπτή εξέταση στην εν λόγω ενότητα, θα είναι σε θέση να εξεταστεί με διαφορετική γραπτή εξέταση από την αρχική στην οποία απέτυχε. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την διατήρηση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Το αναθεωρημένο πρόγραμμα σπουδών και εξετάσεων θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο AST Portal και θα ενημερωθείτε σχετικά μέσω email, καθώς και από την ομάδα των AST στο facebook.

Οι δημιουργοί του Coffee Diploma System εργάζονται με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ ώστε να αναπτυχθεί ένα ενιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον SCA. Βάση για το νέο αυτό σύστημα θα αποτελέσει το Coffee Diploma System όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με τις πέντε ενότητες διαβαθμισμένες στα ισχύοντα τρία επίπεδα. Επομένως, δεν πρόκειται για ένα εξ ολοκλήρου νέο πρόγραμμα, αλλά για την βελτιστοποίηση των δύο επιμέρους προγραμμάτων των SCAΑ και SCAΕ, τα οποία είναι ήδη παρόμοια ως προς το περιεχόμενο. Το σύστημα αυτό αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2017.
Ακόμη, προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικότερες οι νέες μέθοδοι για την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και των αιτήσεων για έκδοση πιστοποιητικών, πριν από την εφαρμογή τους του στην ευρύτερη AST κοινότητα, θα πραγματοποιηθεί δοκιμή του νέου συστήματος με κάποιους εκ των AST ανά τον κόσμο.

Προς το παρόν, η ανακοίνωση των μαθημάτων του CDS λειτουργεί ακολουθώντας την παλιά διαδικασία και οι αιτήσεις πιστοποιητικών εξακολουθούν να λαμβάνονται από το email certificates@scae.com, ενώ το κόστος για τις πιστοποιήσεις δεν θα μεταβληθεί μέσα στο 2017.

Authorized SCA Trainers
Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι τρέχοντες όροι και οι προϋποθέσεις των συμβάσεων που σας αναγνωρίζουν ως πιστοποιημένους εκπαιδευτές θα συνεχίσουν να ισχύουν.
Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όλα τα μαθήματα εκπαίδευσης SCA Coffee Diploma System θα πρέπει να διεξάγονται σε χώρους που θα πληρούν βασικές προϋποθέσεις αναφορικά με τον εξοπλισμό που διαθέτουν. Οι απαιτήσεις αυτές θα είναι παρόμοιες με τις λίστες εξοπλισμού που έχουν ήδη δημοσιευθεί στο Εγχειρίδιο των AST και θα είναι στη διάθεσή σας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Οι απαιτήσεις αυτές θα αναγραφούν στις νέες συμβάσεις των ASΤ, οι οποίες πρόκειται να υπογραφούν μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων. Θα υπάρχει επίσης, η δυνατότητα για δημιουργία κάποιων Premier Training Center, για όποιους το επιθυμούν. Πληροφορίες σχετικά με αυτό θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του Ιανουαρίου.

Επιπλέον, διαφορετικά με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, από την 1η Ιουλίου 2017, η συνδρομή για τον SCA θα συμπεριλαμβάνεται στο AST Licence Fee. Πλέον, δεν θα απαιτείται να πραγματοποιείται δύο ξεχωριστές πληρωμές, αλλά θα καταβάλλετε ένα νέο, ενιαίο τέλος συνδρομής, το οποίο θα είναι σημαντικά μικρότερο συγκριτικά με το κόστος ενός AST license fee τριών ετών και μίας τριετούς συνδρομής (Professional Individual Pack) αθροιστικά, χωρίς να μειώνονται τα προνόμια. Το Membership Dpt εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και θα είστε σε θέση να ενημερωθείτε για την πορεία της διαδικασίας αυτής μέσω e-mail, στην AST σελίδα του Facebook, καθώς και στο AST Portal στην ιστοσελίδα του SCA.

Για περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές στο εκπαιδευτικός σύστημα μετά την ενοποίηση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Susan Hollins, SCA Chief Education Officer.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τις υπηρεσίες και την δέσμευσή σας!

000