Η πρώτη διοργάνωση του SCAE Hellas για το 2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Διαγωνιζόμενοι, μέλη και φίλοι του SCAE Hellas συναντήθηκαν στο Art Factory κατά το τριήμερο 27 έως 29 Ιανουαρίου για να μάθουν από κοντά ποιοι θα είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Παρασκευή 27/01, από τους 23 διαγωνιζόμενους του πρωταθλήματος Cup Tasters, νικητής μετά από τρεις γύρους αναμέτρησης, αναδείχθηκε ο Ζαφείρης Μαύρος με 18 σωστές κούπες από τα 21 συνολικά σετ! Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Περπινιάς και την τρίτη θέση ο Κουσιούρης Κωνσταντίνος.

Σειρά είχε ο ημιτελικός του πρωταθλήματος Latte Art ο οποίος ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σάββατο 28/01. Οι έξι φιναλίστ που προκρίθηκαν: Μιχάλης Καραγιάννης, Γιώργος Μακράκης, Θεόδωρος Τσόκας, Κυριάκος Τσαπέπας Αλέξανδρος Φέρρας και Γιώργος Παπαγιαννόπουλος θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Έλληνα πρωταθλητή στον τελικό που θα διεξαχθεί στη HORECA 2017.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των έξι διαγωνιζομένων του Brewers Cup που θα αναμετρηθούν στο τελικό στις 10-13 Φεβρουαρίου. Ο Κωνσταντίνος Μπλέτσος, ο Γιάννης Γρουμπός, ο Στάθης Κορέμτας, ο Νίκος Αντζάρας, ο Γιώργος Δεληχρήστος και η Αθανασία Καλαμπαλίκη θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό θα για να κατορθώσουν να ανέβουν στο βάθρο του πρωταθλητή στις 10-13 Φεβρουαρίου.

Κοντά μας ήταν και ο Γ. Αποστολόπουλος, ‎Deputy Executive Director του SCA, που μας μίλησε για την πορεία της ενοποίησης, τον νέο SCA (Specialty Coffee Association) και το όραμά του.

Η διοργάνωση έκλεισε με έναν ακόμη πρωταθλητή, αυτή τη φορά για το διαγωνισμό Ibrik, που ανάμεσα σε επτά διαγωνιζόμενους αναδείχθηκε ο Διονύσης Μουστής, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Μάνος Γομπάκης και στην τρίτη ο Δημήτρης Καράμπας.

Οι νικητές θα μας εκπροσωπήσουν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη Βουδαπέστη στις 13 Ιουνίου.

Σας ευχαριστούμε για τη διαρκή υποστήριξη και την ενεργή παρουσία σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη HORECA 2017 (10-13 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo), όπου θα μάθουμε και τους υπόλοιπους πρωταθλητές του 2017!

Δείτε φωτογραφίες από το event εδώ!

Σας περιμένουμε όλους!

 

000