Δελτίο Τύπου Εκδηλώσεων 12-15/02, Ho.Re.Ca

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα που διοργάνωσε ο SCAE Hellas για το 2016, από τις 12 έως τις 15 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της έκθεσης HO.RE.CA. στο Metropolitan Expo, με το πλήθος κόσμου που συνέρρευσε να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ταλαντούχοι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής, παρουσία ελλήνων και ξένων κριτών καθώς και των εκπροσώπων του World Coffee Events, του οργανισμού που διοργανώνει τα πρωταθλήματα παγκοσμίως, οι οποίοι τίμησαν ιδιαιτέρως και πλαισίωσαν την όλη εκδήλωση.

Την αυλαία των διαγωνισμών άνοιξε ο ημιτελικός του Brewers Cup, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου από τον οποίο προκρίθηκαν οι έξι φιναλίστ που διαγωνίστηκαν στον τελικό του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου. Νικητής αναδείχθηκε ο Στάθης Κορέμτας με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίασή του. Την ίδια ημέρα, στο πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits που διεξήχθη παράλληλα, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος διακρίθηκε ανάμεσα σε πέντε διαγωνιζόμενους.

Η Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ήταν αφιερωμένη στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Barista, όπου έντεκα συμμετέχοντες διεκδίκησαν μια θέση στον τελικό της Δευτέρας. Σε αυτόν, τις υψηλότερες βαθμολογίες συγκέντρωσε ο Στέφανος Πατεράκης, ενώ σε συνέχεια του ημιτελικού του πρωταθλήματος Latte Art που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στην Τεχνόπολις, τον τίτλο του πρωταθλητή Latte Art μεταξύ των έξι προκριθέντων κατέκτησε με τις δημιουργίες του ο Μιχάλης Καραγιάννης. Οι έλληνες πρωταθλητές θα διαγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο τον Μάρτιο στη Σαγκάη (World Coffee in Good Spirits Championship και World Latte Art Championship) και τον Ιούνιο στο Δουβλίνο (World Brewers Cup και World Barista Championship).

Εξέχουσες προσωπικότητες από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά του καφέ έδωσαν τον παρόν και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κοινό μέσω ομιλιών σχετικών με τον κλάδο με μεγάλη απήχηση, εξυπηρετώντας τον ευρύτερο σκοπό του SCAE Hellas για βελτίωση της ποιότητας του καφέ, μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης επαγγελματία και καταναλωτή.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου που συγκεντρωνόταν καθημερινά σε όλα τα δρώμενα των Coffee Events ο οποίος εκτός των άλλων είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες ενημερωτικά σεμινάρια από τους ειδικούς του χώρου με ευρεία θεματολογία για την πορεία του καφέ από τη φάρμα ως το φλιτζάνι του τελικού καταναλωτή, και τις νέες τάσεις του χώρου σχετικά με την ορθολογική λειτουργία των καταστημάτων και την εξυπηρέτηση πελατών. Πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας του SCAE Hellas ήταν για μια ακόμη φορά οι ευγενικοί χορηγοί του έργου του SCAE Hellas: 3M, Belogia, Cafetto, Coffee Island, Cortese, Eurogat, Flair, Forum, Friesland, Hario, Mahlkönig και Wega, καθώς επίσης και οι υποστηρικτές του, οι εταιρείες: Bunn, Coffee Republic, ElCafé, Kawacom, Keep Cup, Kudu και Samba Café.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του SCAE Hellas κύριος Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνος δήλωσε ότι με απόλυτα θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα για το 2016 καθώς και η διοργάνωση στο σύνολό της, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού με τους φίλους του καφέ για την επόμενη διοργάνωση η οποία θα φέρει την αιγίδα του SCAE Hellas. Όπως τόνισε ο κύριος Κωνσταντινόπουλος το Athens Coffee Festival με περιεχόμενο εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και εμπορικό πρόκειται να κινηθεί στα πρότυπα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών φεστιβάλ και αναμένεται να γεμίσει το χώρο με αρώματα ποιοτικού καφέ. Το πρώτο Athens Coffee Festival θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολις στο Γκάζι από τις 13 έως 15 Μαΐου.

Ο SCAE Hellas ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν, ενίσχυσαν και στήριξαν εμπράκτως την προσπάθεια του και εύχεται καλή επιτυχία στους έλληνες πρωταθλητές!

000