Αντιπρόεδρος του SCA ο CEO της Coffee Island Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος

Άλλη μια ξεχωριστή αναγνώριση και διάκριση ήρθε για την Coffee Island. O CEO της εταιρείας, Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Specialty Coffee Association (SCA) για το χρονικό διάστημα 2021 – 2022 ενώ τον Ιανουάριο του 2023 θα αναλάβει την προεδρία του Συνδέσμου. 

Ο Specialty Coffee Association (SCA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του καφέ, από παραγωγούς έως baristas, σε όλον τον κόσμο. Χτισμένος πάνω στα θεμέλια της δύναμης της κοινής γνώσης και της συμμετοχικότητας. και έχοντας οριοθετήσει το τι σημαίνει Specialty Coffee, ενεργεί ως ενωτική δύναμη στη βιομηχανία του, επενδύοντας στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κύκλου επαγγελματιών που τους συνδέει πάνω από όλα το πάθος για ποιοτικό καφέ. 

Η Coffee Island, με την ενεργή συμμετοχή της στο SCA, έχει λειτουργήσει, τα τελευταία χρόνια, ως συνδιαμορφωτής της βιομηχανίας του καφέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η  μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα και Νο 1 αλυσίδα στη Ν. Ευρωπή, έχει συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της σκηνής του καφέ με την υψηλή τεχνογνωσία, τη διαρκή έρευνα, τον καινοτόμο τρόπο συνεργασίας με τις φάρμες μέσω του direct trade καθώς και τη συνεχή επένδυση στην εκπαίδευση των στελεχών και των baristi της. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα 4 εκπαιδευτήρια που διαθέτει η εταιρεία, είναι πιστοποιημένα SCA Premier Training Campuses ενώ στην ομάδα του Coffee Campus ανήκουν 9 Authorized SCA Trainers (ASTs), οι οποίοι κατέχουν την ανώτατη διάκριση στο χώρο του καφέ.

Ο Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του SCA από το 2015 κατέχοντας τη θέση του Προέδρου στο Events & Audit Committee. Έχει κατακτήσει τον τίτλο «Νέος Επιχειρηματίας» για το 2015 στα βραβεία SCAE Coffee Excellence και ήταν ο Εθνικός Συντονιστής του SCA Greece από το 2014 έως το 2018.

 «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα συνεχίσω να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στον Σύνδεσμο. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια κοινότητα του καφέ είναι σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι προκειμένου να ξεπεραστούν οι συνέπειες που έχει επιφέρει η κρίση της υγείας. Μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το προσωπικό και τα μέλη του Local Chapter του Specialty Coffee Association, θα καταρτήσουμε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για τα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με προορισμό έναν καλύτερο καφέ» δήλωσε ο CEO της Coffee Island.