To 1o Athens Coffee Festival ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Κατά το τριήμερο 13-15 Μαΐου το Γκάζι πλημμύρισε με υπέροχες μυρωδιές καφέ και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που έδωσε το παρόν στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα! Στο 1ο Athens Coffee Festival, που τελούσε υπό την αιγίδα του SCAE Hellas, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες παρουσιάσεις και επιδείξεις από επαγγελματίες του χώρου, διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ πρωταγωνίστησαν οι διεθνείς καλεσμένοι, όπως ο Graciano Cruz, ο Joseph Brodsky, o Joerg Krahl και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο του καφέ.

Εκπρόσωποι του SCAE όπως η Annemarie Tiemes και ο Γιάννης Αποστολόπουλος, αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του SCAE Hellenic Chapter όπως ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Κώστας Καλαφατάς και ο Σταύρος Λαμπρινίδης ήταν μεταξύ των ομιλητών που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κόσμου που συγκεντρωνόταν καθημερινά στο Chatroom του φεστιβάλ. Στα masterclasses του Lab οι λάτρεις του καφέ είχαν την ευκαιρία να μάθουν καλά κρυμμένα μυστικά του καφέ και της παρασκευής του από διακεκριμένους πανελλήνιους και παγκόσμιους πρωταθλητές στα πρωταθλήματα του SCAE, αλλά και Authorized SCAE Trainers που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ και ήρθαν σε άμεση επαφή με το ευρύ καταναλωτικό κοινό καθώς και τους εξειδικευμένους αγοραστές που επισκέφθηκαν το φεστιβάλ.

Μεταξύ των εκθετών, οι σημαντικότεροι επιχειρηματίες του χώρου που με την συνεχή βελτίωση της ποιότητας και της τεχνογνωσίας τους συνδράμουν καθοριστικά στην διάδοση της γνώσης γύρω από τον καφέ speciality. Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Τεχνόπολη όχι μόνο γεύτηκαν σπάνιες ποικιλίες καφέ και ενημερώθηκαν για τον σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά και το διασκέδασαν υπό τους ρυθμούς soul και swing ζωντανής μουσικής, από καλλιτέχνες όπως η Idra Kayne και η Σάννυ Μπαλτζή.

Η πρώτη διοργάνωση του Athens Coffee Festival άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και όλοι έκαναν λόγο για ένα φεστιβάλ που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού!

Δείτε φωτογραφίες από το Φεστιβάλ!

000