ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΣ

National Coordinator (Chair)

Ονομάζομαι Κώστας Καλαφατάς και είμαι ιδιοκτήτης της Samba Coffee Roasters. Είμαι AST Trainer κάτοχος του Q Processing Level 1 και του Coffee Diploma. Έχω την τιμή να συγκαταλέγομαι στην πρώτη ομάδα που ασχολήθηκε με το Speciality Coffee στην Ελλάδα.

Το 2003 διοργάνωσα το πρώτο πιστοποιημένο από την SCA Europe σεμινάριο sensory στην Ελλάδα με εισηγητή τον Alf Kramer. Έχω υπηρετήσει τον χώρο του speciality coffee ως κριτής διαγωνισμών, event coordinator, education coordinator κ.α. Τα τελευταία χρόνια ως National Coordinator μαζί με το board καταφέραμε μέσα από δύσκολες συγκυρίες να διοργανώσουμε ιδιαίτερα επιτυχημένους διαγωνισμούς καφέ επιπέδου World of Coffee.

Υποστηρίξαμε την διοργάνωση του Barista Camp και τώρα το World Coffee Championship Judges Certification στην Αθήνα. Για πρώτη στην Ελλάδα φορά διοργανώσαμε για τους Έλληνες κριτές Judges Calibration με την συμμετοχή πολλών κριτών. Επίσης με την συνδρομή των χορηγών και υποστηρικτών διοργανώσαμε εκπαιδευτικά σεμινάρια όπως το Let’s get technical (τεχνολογία μηχανημάτων καφέ ).

Κίνητρο μου είναι να διαδώσουμε τον ποιοτικό καφέ σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο !