Πρόταση Χορηγίας 2023 (Sponsors/Supporters)

Η νέα χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, η κοινωνία και η αγορά επιτέλους έχουν μπει σε ρυθμό και οι δραστηριότητες λειτουργούν πιο ελεύθερα, σχεδόν όπως και στην προ πανδημίας εποχή. Η χώρα μας τον Ιούνιο θα φιλοξενήσει την παγκόσμια έκθεση καφέ World of Coffee και ταυτόχρονα θα διοργανώσει τα παγκόσμια πρωταθλήματα Barista, Brewers Cup, Ibrik και Latte Art.

O SCA Greece λειτουργεί πάντα με γνώμονα την πρόοδο του κλάδου και κινητήριο άξονα τα πολυάριθμα μέλη του, τα οποία καθ’ όλη τη χρονιά πραγματοποιούν δραστηριότητες όπως εκπαιδεύσεις, τοπικούς διαγωνισμούς, τεχνικά σεμινάρια και άλλα πολλά.

Για το έτος 2023, το ΔΣ του ελληνικού Chapter έχει αποφασίσει να διοργανώσει τις εξής δραστηριότητες:

♦ Το τριήμερο 10-13 Φεβρουαρίου 2023, θα διοργανωθεί η καθιερωμένη και κορυφαία στο είδος της έκθεση HO.RE.CA., στο Metropolitan Expo. Όπως και κάθε χρόνο, στα πλαίσια της έκθεσης θα διοργανωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα Barista, Brewers & Cup Tasters. Οι νικητές των πρωταθλημάτων θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα γίνουν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2023.

♦  Φέτος, για πρώτη φορά, τα πανελλήνια πρωταθλήματα Ibrik και Latte Art θα διεξαχθούν στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής ARTOZA 2023, στο Metropolitan Expo το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου 2023. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση με θέμα την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, με διεθνή ακτινοβολία και πάνω από 13,000 επισκέπτες.

♦  Τον Σεπτέμβριο και στα πλαίσια του καθιερωμένου Athens Coffee Festival, θα λάβουν χώρα τα πρωταθλήματα Roasting, Coffee in Good Spirits, Latte art και Ibrik που θα αφορούν τα αντίστοιχα παγκόσμια του 2024.

♦  Όπως και φέτος, έτσι και του χρόνου, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν τα Preliminary Championships 2024. Πρόκειται για τα προκριματικά των διαγωνισμών που θα αναδείξουν τους συμμετέχοντες στα πανελλήνια πρωταθλήματα Brewers και Barista. Το 2022 ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Δήλωσαν συμμετοχή 89 διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Τα Preliminary Championships διοργανώθηκαν σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο) και ο στόχος είναι το 2024 να μπει ακόμα μία πόλη στο καλεντάρι.

♦  Πέραν από τους διαγωνισμούς, το SCA Greece διοργανώνει και εκπαιδευτικές ημερίδες και δραστηριότητες, με γνώμονα πάντα την πρόοδο και τη βελτίωση της τοπικής βιομηχανίας του καφέ, την ανάδειξη των δυνατότητων των μελών του αλλα και την γενικότερη πρόοδο σε επαγγελματικό επίπεδο με στόχο τη συνολικότερη βελτίωση του κλάδου.

Τον Ιούνιο του 2022 έγιναν οι εθνικές εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του SCA Greece με διετή θητεία. Το νέο ΔΣ αποτελείται τόσο από μέλη του προηγούμενου όσο και από νεοεκλεγέντα πρόσωπα, συνδέοντας έτσι την εμπειρία των προηγούμενων ετών με νέες ιδέες και προσεγγίσεις. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού είναι ήδη φανερό μετά την επιτυχία των Preliminary Championships και των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στόχοι του νέου ΔΣ είναι η διοργάνωση νέων εκδηλώσεων σε πανελλήνιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, η αύξηση του αριθμού των μελών του SCA και η ενεργή συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις και δράσεις, η βελτίωση του επιπέδου εκπαιδεύσεων με στόχο την καλύτερη κατάρτιση των νέων συναδέλφων στο χώρο και η αρτιότερη υποστήριξη των εκπροσώπων μας στους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Στη νέα αυτή προσπάθεια, θα ήταν μεγάλη μας τιμή και ιδιαίτερη χαρά να σας έχουμε δίπλα μας, δουλεύοντας όλοι μαζί για την βελτίωση και την ανάδειξη της ελληνικής βιομηχανίας καφέ και του κλάδου μας γενικότερα. Η πολύτιμη αρωγή σας μέσω του συστήματος χορηγιών θα στηρίξει εμπράκτως όλες τις δραστηριότητες μας και θα είναι η κινητήριος δύναμη για την πραγμάτωση τους.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα λάβετε για το έτος 2023, τα οποία o SCA Greece θα οργανώσει ή θα δώσει την αιγίδα του έχουν ως ακολούθως:

 

Golden Sponsor SCA 2023: 6500€ + ΦΠΑ

 1. Προβολή της εταιρικής σας λογοτύπησης στην επίσημη ιστοσελίδα του SCA Greece για όλο το 2023 με εμφανή διακριτικό τίτλο “Golden Sponsor”. Στο τέλος του έτους θα σας δωθούν αναλυτικά στοιχεία προβολών και επισκέψεων στην ιστοσελίδα.
 2. Ξεχωριστό διαφημιστικό banner στην αρχική επίσημη ιστοσελίδα του SCA Greece για όλο το 2023.
 3. Δημοσίευση (2) δελτίων τύπου (μηνιαίως), σχετικά με τον χώρο του καφέ specialty στην επίσημη ιστοσελίδα μας και στα social media (story) του SCA Greece.
 4. Ετήσια προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο SCA Greece (οργανικά και χορηγούμενα) – Monthly predetermined calendar.
 5. Προβολή στους χώρους των πρωταθλημάτων μέσω banner, stands και video (3 min max)
 6. Διοργάνωση ημερίδας για τα ενεργά μέλη του SCA σε προκαθορισμένη ημερομηνία με σκοπό την ενημέρωση νέων ή υφιστάμενων προιόντων της εταιρίας (προαιρετικά)
 7. Ομιλίες (slot) κατα την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καφέ, διάρκειας 10 λεπτών.
 8. Βραβευση νικητών για τα πρωταθλήματα SCA 2023.
 9. Προβολή των προιόντων στο brew bar (διάρκειας 2 ωρών – 2 slot), που λαμβάνει μέρος στα πρωταθλήματα καφέ (Horeca, Coffee Festival, Preliminary)

 

Supporter SCA 2023: 2500€ + ΦΠΑ

 1. Προβολή της εταιρείας σας στην επίσημη ιστοσελίδα του SCA Greece για όλο το 2023. Στο τέλος του έτους θα σας δωθούν αναλυτικά στοιχεία προβολών και επισκέψεων στην ιστοσελίδα.
 2. Δημοσίευση (1) δελτίου τύπου (μηνιαίως), σχετικά με τον χώρο του καφέ specialty στην επίσημη ιστοσελίδα μας και στα social media του SCA Greece.
 3. Ετήσια προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο SCA Greece (οργανικά και χορηγούμενα) – Monthly predetermined calendar.
 4. Προβολή στους χώρους των πρωταθλημάτων μέσω banner και stands.
 5. Διοργάνωση διαδικτυακού meeting (είτε σεμιναριακού είτε ενημερωτικού περιεχομένου) για τα ενεργά μέλη του SCA σε προκαθορισμένη ημερομηνία (προαιρετικά)
 6. Συμμετοχή σε ομαδικά πάνελ κατα την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καφέ, διάρκειας 10 λεπτών.
 7. Προβολή των προιόντων στο brew bar (διάρκειας 1 ώρας – 1 slot), που λαμβάνει μέρος στα πρωταθλήματα καφέ (Horeca, Coffee Festival, Preliminary)
000