Ανακοίνωση του SCA Greece σχετική με το πρωτάθλημα Roasting 2022

Ανακοίνωση του ΔΣ Sca Hellas IKE, σχετική με το πρωτάθλημα Roasting 2022.

Μετά απο συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου στις 19/10/2022 και συμμετείχαν όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, με θέμα συζήτησης “Γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο πρωτάθλημα Roasting 2022”, κατόπιν ομοφωνίας προβαίνουμε στην παρακάτω απόφαση.

Στον τελευταίο διαγωνισμό του roasting που φιλοξενήθηκε κατά τη διάρκεια του Athens Coffee Festival, έλαβαν χώρα μια σειρά από γεγονότα τα οποία καθόλου δεν τιμούν τον χώρο μας, αλλα τουναντίον τον δυσφημούν και δυσχεραίνουν τις όποιες προσπάθειες αναβάθμισης επιχειρούνται. Οι δημόσιες διαμάχες και οι εικόνες ανοικτών αντιπαραθέσεων δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν απο την κοινότητα μας και δε θα πρέπει να επαναληφθούν.
Το ΔΣ του ελληνικού τμήματος του SCA, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα αυτά, μετά και από επικοινωνία με το WCE, έλαβε την απόφαση να μην υπάρχει ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα roasting που θα γίνει τον Νοέμβριο του 2023 στη Ταιπέι.
Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, όσο και στην απονομή αλλά και μετά στα social media, είναι γεγονότα που μας δυσαρεστούν όλους όσους εργαζόμαστε για την κοινότητα αυτή. Σε συνέχεια των αρχικών επαφών που είχαμε ως board με τους διαγωνιζόμενους και ακούγοντας τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις τους, προχωράμε σε αναθεώρηση και επαναπροσδιορισμό των διαδικασιών για τη διοργάνωση των ελληνικών διαγωνισμών.

Τα σημαντικότερα σημεία είναι η αύξηση των ελάχιστων απαιτούμενων εθελοντών, η παρουσία εθελοντών σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού ως παρατηρητές, η απαραίτητη συναίνεση και υπογραφή του code of conduct του SCA και των κανονισμών των διαγωνισμών, η απαγόρευση συμμετοχής στους διαγωνισμούς σε μέλη του board, κα.
Εννοείται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες του διαγωνισμού και το Code of Conduct, οποισδήποτε διαγωνιζόμενος θα αποκλείεται από τη συνέχεια.

Με εκτίμηση,

το ΔΣ SCA Hellas IKE

000