ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Community Coordinator

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1976. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και έκανε Μεταπτυχιακή Ειδίκευση (MSc) στη Μεγάλη Βρετανία.

Εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά το 2012 τον κέρδισε ο καφές και εντάχθηκε στην ομάδα της Coffee Island. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Managing Director όντας υπεύθυνος για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρίας, καθώς και για το τμήμα Λειτουργίας Δικτύου (Network Operation). Από αυτή τη θέση συμμετέχει ενεργά στην επιλογή και την αξιολόγηση όλων των καφέδων, που βρίσκονται στα περίπου 480 καταστήματα της Coffee Island σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επισκέπτεται συχνά τις φάρμες και παρακολουθεί σχολαστικά όλη τη διαδρομή του καφέ από τη φάρμα στο φλιτζάνι.

Ο Παναγιώτης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στον καφέ από τον Speciality Coffee Association (AST), Q-Grader, μέλος της επιτροπής δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού του Speciality Coffee Association (SCA Creators Group) και του Συμβουλίου Εκπαίδευσης αυτού (EAC), καθώς και κριτής στα πρωταθλήματα καφέ. Είναι φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Certificate of Advanced Studies in Coffee Excellence στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης (ZHAW University).