Το φετινό Athens Coffee Festival έφτασε στο τέλος του!

Το φετινό Athens Coffee Festival έφτασε στο τέλος του και είχε κάτι μοναδικό! Για πρώτη φορά ο SCA Greece, διοργάνωσε 4 πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια του 4ου Athens Coffee Festival. Με το National Roasting championship ολοκληρώθηκε ο κύκλος των πρωταθλημάτων του 2019!

Νικητής του Hellenic Roasting Championship 2019 αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Φέρρας, roaster της εταιρίας Kudu Cofffee, ενώ στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν ο Γιώργος Δεληχρήστος(The Underdog) και ο Αλέξανδρος Νεράντζης (Cafetierra).

Ο νικητής, Αλέξανδρος Φέρρας, θα ταξιδέψει στα μέσα Νοεμβρίου στην Ταιβάν όπου και θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Roasting. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το δημοφιλές πρωτάθλημα γευσιγνωσίας, για το 2020, Cup Tasters. Από τους 39 διαγωνιζομένους που διεκδίκησαν μια θέση στην τελική τριάδα, μεγάλος νικητής ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ορέστης Σφυρής, production assistant στην εταιρία Coffee Republic- Cafeistas. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Παναγιώτης Βιτάλης (Area 51) και στη τρίτη ο Κωνσταντίνος Κουσιούρης (Douwe Egberts). 

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των πρωταθλημάτων Cezve/Ibrik και Latte Art για το 2020. Νικητής του πανελλήνιου πρωταθλήματος Latte Art αναδείχθηκε ο Χρήστος Ντούβας, barista  στην εταιρία The Underdog,περσινός νικητής του διαγωνισμού! Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κατσάνος (Sapore) και στη τρίτη ο Γιάννης Μαλτέζος (Cultivos).

Στο πρωτάθλημα του Cezve/Ibrik , τόσο η παρουσίαση του όσο και το signature ρόφημα του, Ibrik Royal, εξασφάλισαν στον Δημήτρη Μπαϊγκούση, barista στην Kudu Coffee,τη πρώτη θέση, και ένα εισιτήριο για το World Cezve/Ibrik Championship που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στη Βαρσοβία. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Σημαιάκης(Crop Roastery Brewery) και στην τρίτη ο Δημήτρης Καράμπας (Hausbrandt).

Ο SCA Greece ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι βρέθηκαν κοντά του σε όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών. Αρωγοί στη προσπάθεια του SCA να πραγματοποιήσει τις δράσεις του, είναι οι χορηγοί και οι υποστηρικτές μας, οι οποίοι κάθε χρόνο είναι έμπρακτα στο πλάι μας και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και καλή επιτυχία στους πρωταθλητές μας!