Τα μέλη του SCAE ψήφισαν υπέρ της ενοποίησης με τον SCAA!

Με την ολοκλήρωση των πολυάριθμων συναντήσεων των μελών του SCAE σε Ευρώπη και Ασία, όπου παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της πιθανής συνένωσης SCAE & SCAA και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να θέσουν την ψήφο τους, όπως άλλωστε έγινε και στα πλαίσια του Athens Coffee Festival κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κ. Γιάννη Αποστολόπουλου, μέλος του Δ.Σ. του SCAE, αλλά και μέσω της διαδικασίας της online ψηφοφορίας, ένα εντυπωσιακό 51% του συνόλου των μελών έδωσε την ψήφο του για το μέλλον του SCAE.

Με το πέρας της διαδικασία αυτής δόθηκε μια οριστική απάντηση σε μια συζήτηση που διήρκησε μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μεγάλο ποσοστό που μπήκε στη διαδικασία της ψηφοφορίας μαρτυρά τη μεγάλη σημασία που αποδόθηκε στην πρόταση της ενοποίησης, αφού οι αρχικές προσδοκίες προέβλεπαν μια προσέλευση γύρω στο 10%. Όπως ανέφερε και ο κ. David Veal, SCAE Executive Director, «Οι συζητήσεις σχετικά με την ενοποίηση μεταξύ του SCAE και του SCAA ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2013 και τα χρόνια που ακολούθησαν γίνονταν ολοένα και πιο λεπτομερείς μέχρις ότου φτάσαμε την προκαταρκτική συμφωνία νωρίτερα μέσα στον ίδιο χρόνο. Είμαι ευτυχής που μία τόσο σημαντική απόφαση πάρθηκε από ένα τόσο μεγάλο μέρος των μελών του SCAE και ανυπομονούμε όλοι για τις αλλαγές που θα έρθουν».

Στις 23 Μαίου 2016, ο κ. Paul Stack, πρόεδρος του Speciality Coffee Association of Europe, ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τα μέλη του SCAE σχετικά με την ενοποίηση SCAE & SCAA έδειξε ξεκάθαρα την υποστήριξη της ενοποίησης και σχολίασε «Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τον αριθμό των ατόμων που ψήφισε, γεγονός που αποκαλύπτει την ξεκάθαρη θέση των μελών του SCAE. Η ψήφος του SCAE μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε την ενοποίηση πράξη. Θα θέλαμε οι φίλοι και συνεργάτες μας από τον SCAA να ανταποκριθούν εξίσου και να μας δώσουν την νομική προϋπόθεση, έτσι ώστε μαζί να έχουμε την ηθική και νομική εντολή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενοποίησης».

Η προσοχή όλων έχει τώρα στραφεί στα μέλη του SCAA, καθώς η διαδικασία ψηφοφορίας η οποία βρίσκεται εν εξελίξει θα ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εδώ.

Για τα τελευταία νέα σχετικά με την ενοποίηση, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.scae.com/unification ή να επικοινωνείτε μέσω email στο unification@scae.com.

Unification-result

000