Πανελλήνια Πρωταθλήματα SCA Greece!

Τέσσερις ημέρες γεμάτες αγωνία, ένταση και φυσικά…καφέ ζήσαμε στο διάστημα 10 έως 14 Φεβρουαρίου 2017, στη διάρκεια των Coffee Events της έκθεσης HO.RE.CA. που φιλοξένησαν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του SCA Greece!

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, την αυλαία των πρωταθλημάτων άνοιξε ο ημιτελικός του Barista Championship με συνολικά έντεκα συμμετέχοντες, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για μια θέση στην εξάδα του τελικού της Δευτέρας. Σε ρόλο παρουσιαστή ο Hidenori Izaki, World Barista Champion για το 2014, μας μετέδωσε πολλές από τις γνώσεις του και τη θετική του ενέργεια.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, σειρά είχε ο τελικός του πρωταθλήματος Coffee in Good Spirits, με έξι συμμετέχοντες να διεκδικούν τον τίτλο του Έλληνα πρωταθλητή, τον οποίο τελικά κατέκτησε ο Εμμανουήλ Μαμάκης που κατόρθωσε να εντυπωσίασει με την παρουσίασή τους το πολυπληθές κοινό και κυρίως τους Έλληνες και διεθνείς κριτές που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η κυρία Sonja Bjork Grant, σε ρόλο WCE Representative στήριξε τον ελληνικό Σύνδεσμο όπως κάθε χρόνο, αλλά και η Cerianne Bury, η Katrien Pauwels, ο Luca Ventriglia, ο Μιχάλης Αποστόλου, ο Φώτης Βλαχάκης, ο Τάσος Κοδέλλας, Πάνος Κωνσταντινόπουλος, ο Βαλάντης Λαμπριανίδης, ο Ανδρέας Μαστοράκης, Δημήτρης Νικολάου, ο Φρέντυ Πάστρας-Μάγιερ, ο Γιώργος Σπιθάκης, o Φώτης Σταθόπουλος και η Έλσα Ταχαή αναπόσπαστα μέρη των φετινών πρωταθλημάτων, ανέδειξαν τους Έλληνες πρωταθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μία γεμάτη Κυριακή ζήσαμε στις 15 Φεβρουαρίου, με δύο τελικούς να συμβαίνουν ταυτόχρονα επί σκηνής! Πρωταθλητής του Latte Art αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μιχάλης Καραγιάννης με τα εντυπωσιακά σχέδια του, ενώ στο διαγωνισμό Brewers Cup στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε και πάλι ο Στάθης Κορέμτας, πανελλήνιος πρωταθλητής και για το 2016.

Τα πρωταθλήματα κορυφώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου με τον τελικό του Barista να λαμβάνει χώρα και τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη να αναδεικνύεται πρωταθλητής μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Την απονομή έκανε ο Giovanni Fucili, Senior Sales Manager της Simonelli Group και ο Γιάννης Αποστολόπουλος, Deputy Executive Director του Specialty Coffee Association.

Οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Σεούλ για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην παγκόσμια διοργάνωση των διαγωνισμών Brewers, Coffee in Good Spirits, Latte Art, αλλά και των πρωταθλημάτων Cup Tasters και Cezve/Ibrik που θα πραγματοποιηθούν στη Βουδαπέστη στις 13 έως 15 Ιουνίου, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Barista, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 9 με 12 Νοεμβρίου στη Σεούλ.

O Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, National Coordinator του SCA Greece και Events Chairman του SCA, έχοντας υπό την επίβλεψή του όλα τα events που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε πολύ αισιόδοξος για την τύχη των φετινών πρωταθλητών στα παγκόσμια πρωταθλήματα, αφού το επίπεδο στην Ελλάδα ήταν φέτος ιδιαιτέρως ανεβασμένο.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην σκηνή και όλους εσάς που βρεθήκατε κοντά μας και ζήσατε τον παλμό των διαγωνισμών μαζί μας!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολλές διακρίσεις στους Έλληνες πρωταθλητές!

000