Παγκόσμια Πρωταθλήματα 2017 – World of Coffee Budapest!

Σε ένα γιορτινό κλίμα ολοκληρώθηκαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα Brewers Cup, Coffee in Good Spirits, Cup Tasters, Latte Art και Ibrik για το 2017! Το τριήμερο των πρωταθλημάτων που για φέτος διοργανώθηκαν από τα World Coffee Events στη Βουδαπέστη, ξεκίνησε δυναμικά στις 13 Ιουνίου με τους πρώτους γύρους των διαγωνισμών. Η Ελλάδα συμμετείχε σε όλα τα πρωταθλήματα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

Στο Brewers Cup ο Στάθης Κορέμτας πέρασε εύκολα στον τελικό της Πέμπτης 15/06 όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης! Νικητής του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Chad Wang από την Ταιβάν.

Στο Cup Tasters ο Ζαφείρης Μαύρος διαγωνίστηκε μαζί με άλλους 42 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, αλλά παρά την αξιόλογη προσπάθεια δεν κατόρθωσε να περάσει στην φάση. Νικητής αναδείχθηκε ο Lok Chan από το Χονγκ Κονγκ.

Στα πρωταθλήματα Latte Art και Coffee in Good Spirits που φιλοξενήθηκαν στην ίδια σκηνή, οι Έλληνες πρωταθλητές Μιχάλης Καραγιάννης και Μάνος Μαμάκης έφεραν δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση κάνοντας μας υπερήφανους! Την πρώτη θέση στο Latte Art κατέκτησε ο διαγωνιζόμενος Arnon Thitiprasert από την Ταϊλάνδη ενώ πρωταθλητής για το CIGS αναδείχθηκε ο Σλοβάκος Martin Hudak.

Άλλη μία τεράστια επιτυχία ήταν αυτή του Διονύση Μουστή ο οποίος ανακοινώθηκε στην δεύτερη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Cezve Ibrik, με νικητή τον Karthikeyan Rajendram από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Γεμάτα συγκινήσεις τα πέντε πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν με τους Έλληνες συμμετέχοντες να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις! Ο SCA Greece εύχεται οι Έλληνες διαγωνιζόμενοι να συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη των διαγωνισμών όλο και υψηλότερα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους για την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους!

000