Παγκόσμια Πρωταθλήματα Βραζιλίας / Report

Μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι Έλληνες διαγωνιζόμενοι στα παγκόσμια πρωταθλήματα που έλαβαν χώρα στο διάστημα 7 έως 9 Νοεμβρίου στο Belo Horizonte της Βραζιλίας στα πλαίσια της International Coffee Week!

H Ελλάδα όχι μόνο προκρίθηκε στην τελική εξάδα των πρωταθλημάτων World Brewers Cup, World Coffee in Good Spirits και World Latte Art Championship, αλλά κατέκτησε κορυφαίες θέση στην παγκόσμια κατάταξη!

Συγκεκριμένα, ο Στάθης Κορέμτας, Έλληνας πρωταθλητής του Brewers Cup με την προσεγμένη παρουσίαση του κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, βρισκόμενος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφαία τριάδα! Η μάχη κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες αφού η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις ήταν μικρότερη της μονάδας. Τελικά, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Emi Fukahori από την Ελβετία, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Regine Wai Yee Beng από τη Μαλαισία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά όλες οι ρουτίνες του διαγωνισμού WBRC εδώ.

Τα αποτελέσματα του World Latte Art Championship έκρυβαν ακόμη μια έκπληξη, με τον Μιχάλη Καραγιάννη να κατακτά την δεύτερη θέση! Τα εντυπωσιακά του σχέδια τον κράτησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή, καθώς στον διαγωνισμό του 2017 είχε και πάλι κατορθώσει να αναδειχθεί δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Irvine Quek Siew Lhek από τη Μαλαισία κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο.

Λίγα λεπτά μετά στην ίδια σκηνή, ένας ακόμη Έλληνας, ο Μάνος Μαμάκης κατόρθωσε να αγγίξει την κορυφή κατακτώντας τη δεύτερη θέση του World Coffee in Good Spirits Championship! Τεράστια επιτυχία εάν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι και πέρσι είχε κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο σε διεθνές επίπεδο! Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Dan Fellows από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλες οι παρουσιάσεις ανά διαγωνιζόμενο στα WLAC & WCIGSC εδώ.

Αξιοσημείωτη ήταν και η προσπάθεια του Αιμίλιου Κυπριώτη, Έλληνα πρωταθλητή στο διαγωνισμό Cup Tasters, στον πρώτο γύρο του World Cup Tasters Championship. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε σε τέσσερις γύρους με τους διαγωνιζόμενους από την Αυστραλία, την Ολλανδία, την Κολομβία και την Ταϊλάνδη να φτάνουν στον τελικό. Ο Yama Kim αναδείχθηκε τελικά παγκόσμιο πρωταθλητής.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογική κατάταξη ανά διαγωνισμό:

WBRC |WLAC | WCIGSC | WCTC

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους για την επιτυχία τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις στιγμές υπερηφάνειας που μας χάρισαν επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο της ελληνικής σκηνής του καφέ και των εθνικών μας διαγωνισμών!