Ολοκληρωθήκαν οι διαγωνισμοί των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων 2019!

Ολοκληρωθήκαν  οι διαγωνισμοί που διοργανώθηκαν για μια ακόμη χρονιά από τον SCA Greece κατά τη διάρκεια της έκθεσης HO.RE.CA. 2019, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους!

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, η αυλαία άνοιξε με τον ημιτελικό του πρωταθλήματος Βarista όπου 8 κορυφαίοι barista αναμετρήθηκαν για μια θέση στον τελικό της Δευτέρας. Οι έξι φιναλίστ Nίκος Μπουρμπάκης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Κωνσταντίνος Σπανός, Νίκος Παρασκευόπουλος και Γιώργος Μωραΐτης ξεχώρισαν για την άρτια τεχνική και το υψηλότατο επίπεδό τους.

Σειρά είχε ο εντυπωσιακός διαγωνισμός Coffee In Good Spirits, που έλαβε χώρα στη σκηνή των Coffee Events το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, όπου πλήθος κόσμου μοιράστηκε την αγωνία των επτά συμμετεχόντων για την πολυπόθητη διάκριση. Έπειτα από την αξιολόγηση των κριτών, την τρίτη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Μπαϊγκούσης, την δεύτερη θέση ο Σάββας Πετρούτσος, ενώ πανελλήνιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Μάνος Μαμάκης για τρίτη συνεχή χρονιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο διαγωνισμό CIGS στη Βοστώνη.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, η αγωνία για τους έξι φιναλίστ του πρωταθλήματος Βrewers έλαβε τέλος. Οι προκριθέντες κατά την πρώτη διοργάνωση του SCA Greece για το 2019, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής για τον πολυπόθητο τίτλο του Έλληνα πρωταθλητή τον οποίο τελικά απέσπασε ο Κωνσταντίνος Κομνηνάκης, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει τον Απρίλιο στη Βοστώνη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο World Brewers Cup. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Γιώργος Δεληχρήστος και τρίτη η Ειρήνη Δασκαλοπούλου .

Παράλληλα την ίδια ημέρα, για άλλη μια φορά κοινό και κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκαν με τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων στον τελικό γύρο του διαγωνισμού Latte Art. Τελικά, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ντούβας, ο οποίος θα αναμετρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τον Ιούνιο στο Βερολίνο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Μπούκουρης, ενώ στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Χρονόπουλος.

Οι διαγωνισμοί κορυφώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου, με τον τελικό του πρωταθλήματος Barista. Ο πήχης της διάκρισης ήταν ιδιαιτέρως ανεβασμένος λόγω των εξαιρετικών παρουσιάσεων των συμμετεχόντων. Τον τίτλο του πανελλήνιου πρωταθλητή απέσπασε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέκτησαν οι: Κωνσταντίνος Ιατρίδης και Κωνσταντίνος Σπανός. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός Barista θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Βοστώνη.

Ο SCA Greece ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι βρέθηκαν κοντά του σε όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και καλή επιτυχία στους πρωταθλητές μας!