Δελτίο Τύπου Εκδηλώσεων 15-17/01, Τεχνόπολις, Γκάζι

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από τον SCAE Hellas τα πρωταθλήματα IBrik, Cup Tasters και Latte Art (ημιτελικός) για το 2016. Το γεγονός διεξήχθη στην Τεχνόπολις στο Γκάζι από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου, στην οποία συμμετείχαν συνολικά είκοσι επτά διαγωνιζόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την Τεχνόπολις η οποία πλημμύρισε από υπέροχες μυρωδιές ποιοτικού καφέ. Νικητής της Παρασκευής στο πρωτάθλημα IΒrik αναδείχθηκε με την ιδιαίτερη παρουσίασή του ο Κωνσταντίνος Κομνηνάκης, ο οποίος θα διαγωνιστεί για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή τον Φεβρουάριο στο Ντουμπάι. Το Σάββατο, την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Cup Tasters κατέκτησε ο Παναγιώτης Βιτάλης, με είκοσι μία σωστές κούπες, ο οποίος και θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Μάρτιο στη Σαγκάη. Την Κυριακή προκρίθηκαν οι έξι διαγωνιζόμενοι που θα αναμετρηθούν για την θέση του εθνικού πρωταθλητή Latte Art στον τελικό ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 12 έως 15 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της έκθεσης Ho.Re.Ca, στο Metropolitan Expo.

Ανάμεσα στο κοινό, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες των διαγωνιζομένων που εκτός της προφανούς υποστήριξης που προσέφεραν, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τους εκπροσώπους των εταιρειών οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ενεργά οι ευγενικοί χορηγοί του έργου του SCAE Hellas: 3M, Belogia, Cafetto, Coffee Island, Cortese, Eurogat, Flair, Forum, Friesland, Hario, Mahlkönig και Wega, καθώς επίσης και οι πολύτιμοι υποστηρικτές του, οι εταιρείες: Bunn, Coffee Republic, ElCafé, Kawacom, Keep Cup, Kudu και Samba Café.
Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού (World Coffee Events) που είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση των διαγωνισμών σε όλο τον κόσμο, Κα Sonja Grant, συνεχάρη τον SCAE Hellas για την άψογη διοργάνωση και τόνισε ότι για ακόμα μία φορά το επίπεδο των διαγωνισμών ήταν πολύ υψηλό.

Το ελληνικό παράρτημα του Speciality Coffee Association of Europe SCAE, με στόχο πάντα την βελτίωση της ποιότητας του καφέ, μέσω της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του επαγγελματία και του καταναλωτή, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν και στήριξαν έμπρακτα την προσπάθειά του.

000