Ένας φαντασμαγορικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στο Café Show της Σεούλ!

World Barista Championship 2017! Ένας φαντασμαγορικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στο Café Show της Σεούλ!

Στο φετινό World Barista Championship διαγωνιζόμενοι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης έβαλαν τα δυνατά τους για τη διεκδίκηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή barista. Την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου διεξάχθηκε ο πρώτος γύρος με τους 58 συνολικά συμμετέχοντες να παρουσιάζουν το δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμά τους ενώπιον των κριτών και του κοινού που συνέρρεε στο τριπλό stage που είχε στηθεί.

Οι χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Σαββάτου ήταν: η Αυστραλία, η Ελβετία, ο Καναδάς, η Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Μαλαισία, η Ρουμανία, η Ινδονησία, η Ταιβάν και η Κίνα. Ανάμεσά τους η Κένυα της οποίας ο διαγωνιζόμενος πριμοδοτήθηκε από τη συμμετοχή του στην νικήτρια ομάδα Tamper και φυσικά η Ελλάδα με το διαγωνιζόμενο Κωνσταντίνο Ιατρίδη!

Οι δεκαέξι συμμετέχοντες του ημιτελικού διαγωνίζονταν από το πρωί του Σαββάτου 16/11 με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται σε γιορτινό κλίμα αργά το απόγευμα. Στην τελική εξάδα βρέθηκαν οι: Αυστραλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ, Καναδάς και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αγωνία κορυφώθηκε την Κυριακή 12/11 όπου οι φιναλίστ έδωσαν την τελευταία τους παρουσίαση για τον πολυπόθητο τίτλο. Η τελική κατάταξη της εξαιρετικής αυτής διοργάνωσης είχε ως εξής:

6 η θέση – Kyle Ramage (ΗΠΑ)
5 η θέση – Hugh Kelly (Αυστραλία)
4 η θέση – Ben Putt (Καναδάς)
3 η θέση – Kapo Chiu (Χονγκ Κονγκ)
2 η θέση – Miki Suzuki (Ιαπωνία)
και στην 1 η θέση – Dale Harris (Ηνωμένο Βασίλειο)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις παρουσιάσεις ανά γύρο εδώ.

Πηγή φωτογραφίας: www.worldbaristachampionship.org

000